Waveit AS – en trygg kompetansepartner

For de ansatte i Waveit er det viktigste at kundene føler seg sett, hørt og inkludert. Det å bli ansett som en trygg kompetansepartner er like viktig uansett kunde. Derfor jobber de like hardt for snekkeren på hjørnet som de gjør for markedsledende aktører. 

Med et fokus på å være en trygg og solid partner for sine kunder, så Waveit AS dagens lys i 2013. Helt siden oppstart har de tre grunnleggerne vært klare i sin visjon om å være en IT-partner for alle typer selskaper, uansett størrelse og fagområde.

Selskapet holder til på Hamar, men har kunder over store deler av Innlandet. I dag er de elleve ansatte med masse verdifull kunnskap som de brenner etter å dele med sine kunder. 

Vi har tatt en prat med seniorrådgiver Eirik Skomakerstuen om hvorfor deres kunder velger å jobbe sammen med nettopp Waveit, og ikke minst hva de faktisk får gjennom å være kunde hos denne flotte gjengen. 

Et selskap som rommer alle

Eirik Skomakerstuen er i dag ansatt som seniorrådgiver og administrasjonsansvarlig i Waveit. Han var en av tre som startet selskapet i 2013 og kommer i likhet med de to andre og flere av de ansatte i selskapet, fra store IT-selskaper. 

Skomakerstuen forteller at de ved oppstart ønsket å skape et selskap som kunne ivareta både store og små bedrifter, og som derfor ønsker å etablere seg som et lite selskap. På denne måte kan alle kundene føle seg sett og ivaretatt.

– Hos oss er du ikke en i mengden, men en viktig og markant del av vår hverdag. Det er viktig for oss at vi tilpasser oss den målgruppen vi har og at vi kan ivareta og følge opp alle kundene våre hele veien.

Som en direkte virkning av dette ønsket og målet, opplever de langt mer personlige og tette forhold med sine kunder. 

– Vi stiller ingen krav til kunden om å kjøpe våre produkter. Ved prosjektets oppstart vil vi skaffe oss et overblikk over hvilke programmer og utvalget av produkter dere bruker i dag. Vi vil utelukkende anbefale oppgraderinger dersom det er nødvendig. Vi kan rådgi dere ved investering i ny programvare eller valg av utstyr, men vi fører ingen egne merker.

En viktig del av kompetansen innad i Waveit er nettopp kunnskapen til å jobbe med ulike programvarer, forskjellige merker og diverse utstyr som kundene allerede benytter seg av. 

En totalleverandør med hjerte for din sikkerhet

Datasikkerhet blir stadig mer sentralt både for små og store bedrifter. Likevel hører man ofte om bedrifter som opplever ulike typer angrep. I de fleste tilfeller løser situasjonen seg, men i andre risikerer man å miste store ressurser som informasjon, programmer eller andre verdier. 

– Noe vi stadig opplever er mindre bedrifter som tenker at dette ikke gjelder dem. Det er derimot ikke slik at hackere sitter med en oversikt over hvilke bedrifter som er store nok til å hackes. De har dessverre også utviklet seg, og bruker i dag programvarer som automatisk leter etter smutthull i sikkerheten til alle bedrifter. 

Det har dermed lite eller ingenting å si for hackeren hvor stor bedriften din er, eller hva du tjener. Alle bedrifter med personlig informasjon om kunder eller ansatte kan utsettes for et angrep. Ved oppstart mottar alle kunder hos Waveit derfor god opplæring og tilbys et kurs i sikker bruk av it-systemer ved oppstart.

– I løpet av dette kurset setter vi fokus på den daglige bruken av systemene i bedriften. Hvilke e-poster er det trygt å åpne, og hvilke datamaskiner eller telefoner kan man logge seg inn på bedriftens systemer med? 

Det er ikke bare angrep det er viktig å beskytte seg mot. Tap av informasjon av ulik karakter, er også en reell trussel for mange små og mellomstore bedrifter. 

– De aller fleste bedrifter benytter seg i dag av et e-postsystem. Det mange derimot ikke tenker over er backup av disse systemene. Mange mottar viktig informasjon på e-post, og det er dermed viktig at de beholder denne informasjonen tilgjengelig. 

Mange e-postsystemer tilbyr automatisk lagring i opp til 30 dager, men etter dette er en slettet e-post, og all informasjon tilknyttet denne, borte for alltid. Skomakerstuen legger til at oppsett av backup og overvåking av disse programmene er noe de alltid tilbyr kundene sine. 

Gjensidig tillit gir trygge samarbeid

Waveit selger ikke egne produkter. De kan rådføre deg når du skal oppgradere systemene dine, eller utstyret ditt, men er helt uavhengige av leverandører og merkevarer. Dermed kan du trygt benytte deg av disse ekspertene, uten å bli lurt inn i dyre avtaler som ikke lønner seg i lengden. 

Som en totalleverandør leverer Waveit alle tjenester din bedrift har behov for, og med dette alt av nødvendig utstyr. Ettersom Waveit ikke selger egne produkter, har de god og inngående kunnskap om mange ulike leverandører og merkevarer, og vil anbefale deg det utstyret som møter dine behov. 

– Vi er opptatt av at løsningene skal fungere for kunden og bedriften. Dette innebærer at utstyret de skal investere i, skal dekke behovene de har, men også at vi kan informere om utstyr de faktisk ikke har behov for. 

Denne åpenheten og gjennomsiktigheten i rådgivningen, er det som skaper tillit mellom Waveit og kunden. En kompetansepartner bør være en upartisk fagekspert som hovedsakelig er interessert i å bidra til kundens suksess.

Waveit står for solide kundeforhold, åpenhet og kvalitet. Dette er verdier de ansatte jobber for å opprettholde for alle sine kunder, både gamle og nye. Dette er en partner som tar deg med og inkluderer deg og din bedrift fra første dag, til dere sitter med en godt fungerende IT-løsning som de vedlikeholder for deg hele veien.  

La oss finne løsningene på deres IT-utfordringer!

Vi tilbyr GRATIS befaring og helsesjekk av ditt IT-system. Kontakt oss for en uforpliktende prat eller et møte.

Behov for akutt hjelp?

Som Waveit-kunde skal du alltid kunne kontakte oss når du trenger bistand. Vårt driftssenter er åpent alle hverdager fra 08:00 – 16:00.