Skytjenester

Ved å velge skytjenester har mange bedrifter spart penger samtidig som de har fått en bedre IT-hverdag.
Illustrasjon av skytjenester

Hva er en skytjeneste?

Skytjenester er en samlebetegnelse på alt fra dataprosessering og datalagring til programvare på servere som er tilgjengelig fra eksterne serverparker tilknyttet internett. Vi går imot en hverdag hvor det tradisjonelle serverrommet i større grad erstattes med forskjellige skytjenester. Spesielt for mindre bedrifter vil det å gå over til skyløsninger gi en rekke fordeler. Profesjonell administrasjon av sikkerhet i programvare og nettverk, samt kontinuitet i programvareoppdateringer og rask tilgang til moderne og kompleks teknologi, gir økt sikkerhet.

Betal for det du faktisk bruker

Som bedrift slipper dere kostnadene på dyrt teknisk utstyr og serverparkene kjennetegnes ved at de er laget for dynamisk skalering. Det betyr at datakraft kan tilpasses kapasitetsbehov, og kunden kan betale for det den faktisk bruker. For oss forbrukere, medfører skytjenester vi får en enklere og sikrere digital hverdag. I stedet for at alt må lagres og utføres lokalt på en enhet som kan mistes eller ødelegges, kan vi altså skyve alt videre «opp i skyen» – som vi jo alltid har rundt oss.

Skytjenester blir levert i tre forskjellige hovedformer

IaaS (Infrastructure as a service) 

Det som tidligere ble kalt maskinvare/hardware finner vi igjen nå som tjenester i form av infrastruktur. Å leie tjenesten kalles da Infrastructure as a service (IaaS). Noe forenklet bygger da virksomheten alt i sitt eget på denne infrastrukturen, og her kan man drifte maskiner, operativsystemer, databaser etc., og ikke minst holde dem oppdatert.

PaaS (Platform as a Service)

Noen systemer er klare for bruk i plattform som en tjeneste. Bedriften får da et komplett miljø av skytjenester som de kan bygge sine egne tjenester videre på, uten å tenke på prosessorer, lagring, patching og andre infrastrukturrelaterte oppgaver.

SaaS (Software as a service)

Den tredje hovedgruppen kalles Software as a service.  Dette er da programvare , ferdig til bruk i skyen. Et eksempel på dette kan være økonomiprogrammer, og CRM-systemer som er ferdige til å tas i bruk i skyen.

Litt forvirret?

Uansett hvilken tjeneste som passer måten din bedrift jobber, så har Waveit kompetansen og innsikten til å hjelpe frem i sky-jungelen. Vi setter alt opp for deg, passer på det, og lærer deg opp til hvordan du som sluttbruker skal benytte deg av tjenesten. 

Kontakt oss

Velg skytjenester - Spar penger samtidig som du får en bedre IT-hverdag.

Microsoft 365

Med et komplett kontor i skyen byr Microsoft 365 på nesten endeløse muligheter for både store og mindre bedrifter

LES MER

Waveit Server

Profesjonell administrasjon av sikkerhet i programvare og nettverk, samt kontinuitet i oppdateringer og rask tilgang til moderne og kompleks teknologi, gir økt sikkerhet.

LES MER

Waveit Backup

Hva er konsekvensene for deg om du mister dine data? Hvor lang tid tar det før du er oppe igjen dersom du må hente tilbake data fra backup?

LES MER

Mer om skytjenester