Datasikkerhet

Vår jobb er å hjelpe dere med å finne balansegangen mellom sikkerhet og brukervennlighet.
Illustrasjon av datasikkerhet

Datasikkerhet! Det trenger ikke være så skummelt

Datasikkerhet eller IT-Sikkerhet omhandler så veldig mye, og det er mange ting man må tenke på. Dette gjelder alt ifra nettverk, tjenester, klienter, backup, tilgangskontroll, brukere m.m.

Når en bedrift skal sikre sin løsning er det viktig å vite at det er forskjell på sikkert, og sikkert nok. En liten bedrift med et par ansatte har nødvendigvis ikke de samme kravene til sikkerhet som f.eks en kommune, eller et internasjonalt selskap som jobber på tvers av landegrensene. Vi kan hjelpe dere med alt ifra sikring av tjenester, og oppsett, til konfigurasjon av utstyr, eller analyser og anbefalinger for videre sikker drift, samt brukeropplæring.

Vi har konsulenter som har jobbet med både store internasjonale bedrifter og små lokale bedrifter, og har igjennom dette høy kompetanse på hva som virker hvor.

Waveit Client Security en helhetlig løsning for sikkerheten på din maskin.

Waveit Client Security

Få en helhetlig løsning for sikkerhet på din maskin. Gratis etablering, fri brukerstøtte og ingen bindingstid.

Les mer

Tjenester innenfor IT sikkerhet 

Nettverksrevisjon

Her ser vi på hvordan nettverket deres er satt opp, og om det er ting som er oversett som kan ha en negativ effekt på den daglige driften. 

Sårbarhetsanalyse

Er det veldig mye som er tilgjengelig fra internett? Hva kan dette medføre av problemer? Hvilke veier kan en ondsinnet aktør ta seg inn på deres løsning? 

Gjennomgang / Anbefaling innen klient og server konfigurasjon

Oppsett på klienter og servere, hva skjer om en klient kommer på avveie? Hvilken informasjon lagres hvor? Oppdateres klienter og servere? Hvilke produkter finnes for å sikre klienter/servere fra løsepengevirus og andre trusler?

Gjennomgang / Anbefaling innen 365 skytjenester

Har dere et skymiljø? Hybrid miljø? Er dette sikret så data ikke kommer på avveie? Kan brukernavn/passord på avveie misbrukes? Hvilke sikkerhetsmekanismer kan hjelpe med å kontrollere at brukeren faktisk er den korrekte brukeren og ikke en ondsinnet aktør?

Anbefalinger for e-post sikkerhet

Sendes epost fra et falskt domene? Hvordan detektere ondsinnet epost? Hva kan man gjøre for å hindre at brukere blir utsatt for virus via vedlegg eller linker i eposten?

Gjennomgang av backup oppsett

Er backup rutiner på plass? Er backup på eget nettverk, kan et kryptovirus slå ut backup løsningen? Hva vil skje om et kryptovirus kommer inn på en klient? Hvor mye vil gå tapt?

Brukeropplæring

Vet deres brukere hva de skal gjøre om en epost ser farlig ut? Hvordan identifisere en epost fra en ondsinnet aktør? Hva skal man gjøre om man har fått et virus?

Kontakt oss

Mer om datasikkerhet