Unngå at uvedkommende logger seg inn med din konto

MFA, 2FA, 2-faktor autentisering

Kjært barn har mange navn, men felles for dem alle er at de benytter noe mer enn bare brukernavn/passord til å autentisere deg som bruker, altså flere faktorer. De fleste slike løsninger bruker minst 2 av følgende faktorer, hvorav de 2 første er mest vanlig:

  • noe du vet (brukernavn/passord)
  • noe du har (SMS-kode, PIN-kode, kode-brikke eller -app, BankID o.l.)
  • noe du er (Biometri som fingeravtrykk, iris, ansiktsgjenkjenning o.l.)

Hensikten med MFA er å unngå at uvedkommende logger seg inn på systemer med din konto, og dermed får tilgang til opplysninger de ikke skal ha, eller utføre skadeverk med din bruker. De fleste seriøse tjenester tilbyr MFA, og det er som regel enkelt å ta i bruk. Eksempler på dette er Facebook, Google, Office 365, LinkedIn o.s.v. Det kan også benyttes sammen med de fleste VPN-løsninger. De fleste er vant til å bruke BankID, som er et eksempel på MFA. I disse tider, med brukerdatabaser på avveie og mye Brute-Force attacks, er MFA en enkel måte å sikre din bruker og organisasjonens data. Kombinert med lange, kompliserte passord gjør du jobben vanskelig for Hackere.

Vi anbefaler å benytte en MFA-app på telefonen. Slike finnes det flere av, og mange kan benyttes mot flere forskjellige tjenester. I de fleste tilfeller kan du dermed greie deg med en app for å sikre alle tjenestene du ønsker å beskytte med MFA.

Vi hjelper deg gjerne med å finne den riktige MFA-løsningen for nettopp dine behov.

Del innlegget:

La oss finne løsningene på deres IT-utfordringer!

Vi tilbyr GRATIS befaring og helsesjekk av ditt IT-system. Kontakt oss for en uforpliktende prat eller et møte.

Behov for akutt hjelp?

Som Waveit-kunde skal du alltid kunne kontakte oss når du trenger bistand. Vårt driftssenter er åpent alle hverdager fra 08:00 – 16:00.