Prince2 – Hva betyr dette for deg?

I Waveit jobber vi ofte med store og små IT-prosjekter. Uansett størrelse skal du som vår kunde alltid skal være trygg på at leveransen er på plass til avtalt tid, og tilfredsstiller kravene. Derfor jobber vi etter et etablert og anerkjent rammeverk – nemlig Prince2.

IT-prosjekter kan ofte virke omfattende og kompliserte. For at alle parter skal ha full kontroll på hva som skal leveres og når det skal være på plass, har vi sørget for å bli sertifiserte innen bruken av rammeverket Prince2. Dette rammeverket danner grunnlaget for alle våre prosjekter, uansett størrelse og omfang. 

Her skal vi bli litt bedre kjent med rammeverket, vi skal fortelle litt mer om hvordan vi benytter oss av det, og ikke minst hvorfor vi tar i bruk akkurat dette rammeverket når vi jobber med våre prosjektkunder. 

Prince2 – et ryddig og trygt alternativ

Vi i Waveit er sertifiserte i Prince2 Foundation og Practitioner. Dette betyr i korte trekk at vi gjennom Prince2 Foundation har en god grunnleggende forståelse av rammeverket, og hvorfor det brukes, samtidig som vi gjennom Prince2 Practitioner har opparbeidet oss kunnskap og erfaring i praktisk bruk av rammeverket. 

Dette rammeverket hjelper oss å sette opp en generell prosjektmodell med faser som er med på å sikre en ryddig og effektiv fremgang på prosjektene. Her stilles det krav til organisering, planlegging, kvalitetssikring, eventuelle endringer og fremdrift, slik at vi vet at vi leverer et godt produkt til riktig tid. 

For oss betyr dette at vi kan være trygge på at vi kommer i mål til avtalt tid og at vi får gjennomført alle aspekter av jobben. Det er også en tydelighet i prosjektets roller og kommunikasjonsveier. Det er viktig underveis i disse prosjektene at vi har en fast kontaktperson hos dere, og at dere har en fast kontaktperson hos oss. På denne måten unngår vi mange unødvendige misforståelser og alle får informasjonen de trenger. 

Alle fasene blir tilpasset prosjektet som skal igangsettes allerede ved oppstart. Vi setter av god tid til å bli kjent med dere og bedriften deres, slik at vi forstår behovene dere har før vi starter prosjektet. Dermed kan vi også skreddersy prosjektet gjennom dette rammeverket, og ta dere trygt gjennom alle fasene. 

Prince2 – tilpasses prosjektet

Prince2 ble utviklet allerede på 1990-tallet i England, som en metode for å forhindre kostnadsoverskridelser på større prosjekter. I dag benyttes rammeverket ofte av IT-bedrifter, men også i andre bransjer. Selv om rammeverket i dag inneholder syv ulike faser, vil dette tilpasses det enkelte prosjektet av våre kunnskapsrike IT-konsulenter. 

Dersom det på grunn av omfanget på prosjektet er behov for flere kontaktpersoner, eller flere involverte konsulenter, vil vi tilpasse kommunikasjonslinjene. På denne måten vil linjene fortsatt være klare og oversiktlige, men vi kan velge å inkludere flere kontaktledd. 

I tillegg kan vi være fleksible med tidsrammer for prosjektene. Gjennom å strukturere opp prosjektet i forkant kan vi forutse kritiske tidspunkter, der det kan forekomme forsinkelser eller skal tas viktige avgjørelser med flere parter involvert. Ved å kartlegge disse tidspunktene, og tidfeste de ulike fasene ved prosjektet kan du være trygg på at vi leverer til tiden. 

Det økonomiske aspektet av rammeverket Prince2, gjør det oversiktlig og forutsigbart å gå i gang med et omfattende og potensielt kostbart prosjekt. Ettersom rammene blir satt ved oppstarten på prosjektet, har du kontroll på alle utgifter, og kan være trygg på at du unngår skjulte kostnader underveis i prosessen.

Prince2 – Gir oss i Waveit en trygghet som vi kan gi videre

Hos oss i Waveit har vi etablert og implementert medmenneskelighet og tillit som selskapets verdier. Vi er opptatt av medmenneskelighet i våre kunderelasjoner, og innad hos oss i våre kollegiale relasjoner. Vi trenger tillit fra våre kunder for å kunne levere de aller beste løsningene, og vi skal ha tillit til hverandre som kollegaer slik at vi alle kan yte vårt beste. 

Det er viktig for oss at vi blir godt kjent med din bedrift før vi starter både små og store prosjekter, slik at vi kan forstå deres behov og organisere oppfølgning og informasjonsflyt rundt dette. På denne måten kan vi også levere både de aller beste løsningene, og den beste opplevelsen for våre kunder. 

Skal du i gang med et IT-prosjekt? Ta gjerne en prat med oss, slik at vi kan svare deg på alle spørsmålene du må sitte med. Et IT-prosjekt kan føles overveldende i starten, men ved å benytte oss av Prince2, kan vi gjøre dette til en fornøyelig og spennende opplevelse. 

La oss finne løsningene på deres IT-utfordringer!

Vi tilbyr GRATIS befaring og helsesjekk av ditt IT-system. Kontakt oss for en uforpliktende prat eller et møte.

Behov for akutt hjelp?

Som Waveit-kunde skal du alltid kunne kontakte oss når du trenger bistand. Vårt driftssenter er åpent alle hverdager fra 08:00 – 16:00.