Våre tjenester

Vi som jobber i Waveit kaller bedriften vår for en totalleverandør av IT-tjenester. Dette kan vi kalle oss nettopp på grunn av vårt brede utvalg av tjenester som vi leverer til våre kunder. I denne artikkelen skal vi forklare deg hvordan disse tjenestene kan hjelpe deg til en bedre IT-hverdag!

I dag handler sikkerhet og IT-tjenester om ha en komplett løsning, slik at alle områder av IT-systemene dine er sikret. På denne måten unngår du hull der du veldig fort kan være ekstra utsatt for angrep. 

Hos oss skreddersyr vi en komplett IT-løsning for deg, utifra dine behov. Vi avdekker utsatte områder og kan rådgi deg når du skal velge IT-utstyr, slik at du får utstyr som fungerer godt for deg. Her vil vi fortelle litt mer om hver enkelt tjeneste som vi kan tilby, slik at du får et inntrykk av hva vi kan gjøre for din bedrift.

 

Smart og sikker 

Smart og sikker er et av våre nyeste tilbud til våre kunder. Visste du at hele 90 prosent av alle informasjonssikkerhetsbrudd innebærer en form for menneskelig brukerfeil? Vi avdekket store kunnskapsmangler hos flere av våre kunder, noe som i og for seg er helt naturlig, siden de aller færreste som er ansatt i et selskap har en bakgrunn eller utdannelse innenfor IT. 

Vi ønsket å gjøre noe med dette, derfor har våre kunder muligheten til å gjennomgå en opplæringsprosess der vi jobber med det å være bevisst når man opererer på internett og i interne og eksterne systemer. 

Tjenesten smart og sikker inneholder syv komponenter: 

  • MailRisk (egen knapp i Outlook)
  • Phishing-simulator som dekker både e-post og SMS
  • E-læringsplattform med ferdige kurs som kan tilpasses, og mulighet for å lage egne kurs
  • Spillbarhet («gamification») for å skape engasjement
  • Ferdige undersøkelser og full fleksibilitet til å lage egne
  • Single Sign-On og synkronisering av brukere ved bruk av Microsoft Azure AD

Hovedformålet med alle disse ulike komponentene er å skape et bevisst og trygt forhold til hva som deles og brukes på internett. Vi vil sammen jobbe for at dine ansatte er en del av å sikre din bedrift hver eneste dag. 

For å lese mer informasjon om tjenesten Smart og sikker, kan du klikke deg inn her!

 

Skytjenester 

Skytjenester er en samlebetegnelse på alt fra dataprosessering og datalagring til programvare på servere, tilgjengelig fra eksterne serverparker tilknyttet internett. For mange kan dette være omfattende både å sette seg inn i, og ikke minst vedlikeholde. 

Selv om skytjenester kan være komplisert, er de også svært viktige, og kan gi spesielt mindre bedrifter flere fordeler. For at dine skytjenester skal fungere optimalt, og være sikre, er det viktig at du har en partner på IT som har kontroll. 

Profesjonell administrasjon av sikkerhet i programvare og nettverk, samt kontinuitet i programvareoppdateringer og rask tilgang til moderne og kompleks teknologi, gir økt sikkerhet.

Ønsker du mer informasjon om hvordan vi kan hjelpe deg med dine skytjenester, kan du klikke deg inn her og lese mer!

 

Drift og overvåkning 

Vår tjeneste med drift og overvåkning av din IT-løsning skal gi deg en trygghet og en forsikring i hverdagen. Fra hjertet av vår bedrift, også kalt driftssenteret, overvåker vi din IT-løsning. Her finner du våre IT-konsulenter som har lang erfaring fra IT-verden og som er klare for å håndtere eventuelle problemer, dersom noe skulle oppstå. 

Driftssenteret møter alt fra enkle brukerveiledninger til mer komplekse problemer hver eneste dag, og er dermed godt rustet for å ta i mot deg og dine utfordringer. Disse konsulentene er også de du blir både først og best kjent med hos oss i Waveit. 

Heldigvis oppdager vi ofte problemene lenge før de rekker å vokse seg store, noe som er den største fordelen med kontinuerlig overvåking. Vi dekker også alle nivåer fra server og applikasjon til nettverk. 

Ønsker du å lese mer om vår tjeneste drift og overvåkning kan du klikke deg inn her og lese mer!

 

Wifi og infrastruktur 

I dag stilles det svært høye krav til det trådløse nettverksutstyret vi bruker, både når det kommer til ytelse, dekning og sikkerhet. Vi opplever stadig nye typer angrep på IT-systemer, noe som er med på å heve disse kravene. 

Visste du at ytelsen til trådløse nettverk ikke nødvendigvis bestemmes av hvor mange enheter som er koblet til nettverket, men hvor mange enheter med WiFi påslått som er innenfor rekkevidde? Tenk deg hvor mange enheter som finnes i et kontorbygg, eller i en enda større bedrift. Dette inkluderer både mobiltelefoner, nettbrett og datamaskiner. 

Dersom du i tillegg lar kundene dine benytte seg av det trådløse nettverket ditt, øker du antallet påloggede enheter drastisk. Det du kanskje ikke var klar over er at du, når du åpner nettverket ditt for dine kunder, gir det tilgang til bedriftens data på servere, PCer, nettverkslagring og liknende. Dersom bare en av disse enhetene er infisert av et virus kan du også bli utsatt for dette. 

Våre eksperter har kunnskapen som trengs for å sikre alle dine systemer, og forhindre at du blir smittet med et virus eller er ekstra utsatt for angrep. Dersom du er ute etter mer informasjon om wifi og infrastruktur, kan du lese mer om hvordan vi jobber med dette ved å klikke deg inn her

 

Datasikkerhet 

Datasikkerhet trenger slett ikke å være et skremmende begrep, eller å representere noe skummelt. Datasikkerhet, eller IT-sikkerhet, omhandler en rekke ulike funksjoner og begreper, og det er mange ting man må tenke på når man jobber med sikkerhet. 

Datasikkerhet omhandler blant annet nettverk, tjenester, klienter, backup, tilgangskontroll, brukere og mye mer. Når din bedrift skal sikre seg mot ulike former for angrep er det viktig å huske på at det er en betydelig forskjell på sikkert, og sikkert nok.

Våre eksperter har nettopp den kunnskapen og erfaringen som kreves for å identifisere hva som er sikkert nok, slik at din bedrift er trygg og sikker. Ønsker du å lese mer om hvordan vi jobber med datasikkerhet kan du lese mer her

 

Prosjekt og rådgivning 

I mange tilfeller er det store endringer som skal på plass i bedriften for å skape et IT-system som fungerer optimalt. I disse tilfellene jobber vi med bedriften som et prosjekt, der en person hos din bedrift blir ansvarlig prosjektleder. Dette sikrer både deg og oss med at alt blir levert til avtalt tid og innenfor gitte kostnadsrammer. 

Vi definerer ofte prosjektene med disse rammebetingelsene: 

  • Omfang (scope)
  • Definerte mål
  • Avgrenset i tid
  • Tilgjengelige ressurser

Disse betingelsene benytter vi for å kunne skreddersy prosjektet til deres behov og nåsituasjon. Prosjektene vi har kjennetegnes på at det er en engangsoppgave. Skal tjenesten være gjentagende eller noe som skal gjennomføres flere ganger, er det per definisjon ikke et prosjekt. 

For oss er det viktig å kunne ivareta kundene våre gjennom hele prosessen, slik at vi sammen kan sikre at vi treffer alle mål, og ender opp med ønsket resultat til slutt. Alle våre ansatte har PRINCE2 Foundation sertifisering, og de som jobber direkte med prosjektledelsen er sertifisert PRINCE2 Practitioner. 

Vi i Waveit selger ikke egne produkter. Vår jobb er å kartlegge dine behov og deretter anbefale deg de produktene som vil gi deg den ytelsen og sikkerheten som du trenger. Her bruker vi både vår kompetansen vår og erfaring slik at du får det riktige utstyret med en gang. 

Ønsker du å lese mer om hvordan vi jobber med prosjekt og rådgivning kan du klikke deg inn her!

 

En komplett kompetansepartner på IT-løsninger

Vi i Waveit jobber for å være en komplett kompetansepartner for alle våre kunder, uansett hvor behovet ligger. Kanskje har du allerede en svært dyktig person ansatt som IT-ansvarlig, men ønsker en trygg og god partner på kartlegging og analyse av anlegget du har i dag. Her kan vi være behjelpelige. 

I tillegg ønsker vi å skape gode opplevelser. Mange kan føle på at datasikkerhet og IT er både vanskelig og skummelt, men vi jobber for å vise dere det motsatte. Det er så utrolig viktig både for store og små bedrifter å ha fokus på sikkerhet, og med oss på laget skal dere være trygge på å få god service og gode løsninger. 

Ta gjerne kontakt med oss dersom dere har spørsmål, våre eksperter er klare for å ta imot dere. 

La oss finne løsningene på deres IT-utfordringer!

Vi tilbyr GRATIS befaring og helsesjekk av ditt IT-system. Kontakt oss for en uforpliktende prat eller et møte.

Behov for akutt hjelp?

Som Waveit-kunde skal du alltid kunne kontakte oss når du trenger bistand. Vårt driftssenter er åpent alle hverdager fra 08:00 – 16:00.