Waveit Smart og Sikker (SoS)

90% av informasjonssikkerhetsbrudd innebærer en slags menneskelig feil.

Waveit Smart og Sikker er vår nyeste tjeneste innenfor sikkerhet

Statistikk etterlater ingen tvil 90% av informasjonssikkerhetsbrudd innebærer en slags menneskelig feil. Vi vet at et av de viktigste tiltakene man kan gjøre for å bedre sikkerheten i bedriften, er å øke bevisstheten rundt nettopp dette. Derfor har vi utviklet Waveit «Smart og Sikker» som er laget for akkurat dette formålet – Nemlig å øke bevisstheten rundt sikkerhet til både ledere og ansatte bedriften. En e-læringsportal som tar hensyn til det menneskelige aspektet, altså den menneskelige cyberrisikoen i bedriften

En sikkerhetsplattform og en e-læringsportal som totalt sett gir den sikkerhetsansvarlige en god oversikt over risikoen i bedriften, og ved hjelp av maskinlæring kunne målrette innhold og tiltak tilpasset den enkelte. Alt er utviklet med hensyn til personvernet. E-læringsplattformen kan dessuten enkelt modifiseres og brukes til andre typer kurs internt i bedriften. Det kan være snakk om en on-boardingsprosess for nyansatte, eventuelt et HMS-kurs. I denne tjenesten ligger alt til rette for en rask, enkel og oversiktlig «smartifisering» av virksomheten.

Tjenesten inneholder følgende komponenter:

Spillbasert E-læring for sikkerhet

Reduserer cyberrisiko
Gi kollegaene dine avgjørende ferdigheter for å holde seg trygg i en digital hverdag. Beskytt virksomheten ved å hjelpe folk til å beskytte seg selv mot cybertrusler

Kjapt og enkelt å komme i gang
Bare velg et kurs og sett i gang. Deltagere mottar en invitasjon via e-post og får tilgang til opplæringen umiddelbart, hvor som helst, også via mobile enheter.

Motiver sikker atferd
Øk læringsutbyttet ved å tilby en leken brukeropplevelse og fremragende innhold, relevant for både privatliv og arbeid. Målrett opplæringen med personalisert fremdrift, slik at du treffer den enkelte ut ifra deres ferdigheter og behov, for økt mestring.

Sikkerhetsinnhold inkludert
Blant våre ferdiglagde kurs, finner du engasjerende kapitler om passord, multifaktor-pålogging, e-post-svindel, sosiale medier, mobilsikkerhet, digital hygiene, ID-tyveri, kredittkort, biometri, sikkerhet på reise, GDPR, personopplysninger, og mye mer.

Mailrisk – Alltid hjelp med mistenkelig e-post

Tilby hjelp med kun et klikk
Brukere kan alltid få hjelp med mistenkelig e-post. MailRisk inngår sømløst i brukernes ordinære arbeidsflyt for e-post, integrert med sikkerhetsopplæring for unik effekt

Digitaliserer sikkerhetsarbeidet
Kombiner menneskelig og kunstig intelligens for unik automatisering. MailRisk blir et ekstra medlem i sikkerhetsteamet med analyse, tilbakemeldinger og API-er. 

Bygg positiv sikkerhetskultur
Inspirer dine kollegaer til å hjelpe hverandre med mistenkelig e-poster. MailRisk bruker gamification for målbar bevisstgjøring som elskes av brukerne – hele året rundt. 

Tilbakemeldinger er alltid garantert 
MailRisk-knappen for Outlook tilbyr alle umiddelbar analyse av mistenkelig e-post. Om vi ikke straks kan gi brukeren et tilfredsstillende svar, er det enkelt å be om en manuell ekspert-sjekk av e-posten.

Simulert Phishing

Utvid verktøykassen for opplæring
Simulert phishing innebærer at en angivelig ondsinnet (men trygg) e-post, med samme triks som fra cyberkriminelle, sendes til dine kollegaer

Vis, heller enn å fortelle
Folk kan ikke lenger si «dette ville aldri ha skjedd med oss», fordi noen allerede har blitt lurt av simuleringen (dette skjer alltid)

Skap «minnerike øyeblikk»
Førstehåndserfaringen ved å (nesten) bli lurt, setter seg fast i hukommelsen. Gi en positiv og varig endring til sikker atferd med trygg bistand. 

Kontakt oss